Uslovi boravka i potrebe za aktivnostima

Držati zlatnog retrivera u stanu nije nikakav problem ukoliko redovno izvodite psa. Po svojoj prirodi oni su srednje aktivni psi u zatvorenom prostoru (stanu) bitno je da pas ima svoj tačno određen kutak. Naravno, retriver će se najbolje osećati na otvorenom , u dvorištu srednje veličine tako da je generalna preporuka da ukoliko imate dvorište obezbedite kvalitetan boks i smeštaj za psa. Tada će se on razviti u hitrog, veselog i potpuno srećnog ljubimca.

Zlatni retriver traži svakodnevno izvođenje u aktivne i duge šetnje, istrčavanja osrednjeg inteziteta ili možda u nešto jača istrčavanja dok vi vozite bicikl. U svakom slučaju postarajte se da se pas kreće pored ili iza vas. Ovo je vrlo bitno jer na taj način postavljate sopstveni autoritet nad psom. On će vama kao vođi verovati i u svakom trenutku će znati da je njegov gospodar čovek. Psi imaju urođeni instikt da prate i slušaju vođu i upravo je to efekat koji vi želite da postignete.

Želite da se igrate sa psom dok ste na otvorenom? Ponesite tenisku lopticu ili neki rekvizit poput gumene koske i provedite sate u igri. Jedno je sigurno, redovnim izvođenjem i učestalim aktivnostima sprečavate da imate hiperaktivnog psa u stanu.

20 thoughts on “Uslovi boravka i potrebe za aktivnostima”

  1. imam zlatnog retrivera,i ne mogu da ga setam jer preterano vuce.Sta da uradim da me ne bi vukaoo,i da mogu normalno da ga setam? ♥♥ ODGOVORITE MI MOLIM VAS!

    Odgovori
  2. Pozdrav svima…za 15ak dana treba da dobijem stene retrivera staro 3 meseca,pa me zanima posto sam student i treba da ga drzim u stanu,da li ce da pravi probleme ako par sati (dok sam na faksu) budem odsutna iz stana,jer stanari nisu bas tolerantni,pa me plasi da ce da im predstavlja problem? Hvala unapred 🙂

    Odgovori
  3. Pozdrav! Imam štene zlatnog retrivera, staro 3 meseca. Do revakcine je bio sa nama u kući, ali sada smo mu napravili kućicu i želeli bismo da bude u dvorištu. Jedino se malo bojimo da mu neće možda biti hladno preko noći… Znam da ima i poddlaku i nije ni toliko hladno, a i u kućici ima toplo ćebe, ali svejedno bih hteo da vas pitam za savet… 🙂

    Odgovori
  4. imam zlatnog retrivera starog oko 3 meseca sepa na prednju levu nogu , nekad mu malo i drhti kad se vise umori . uzeo sam neke tablete sa kalcijumom ali mi se cini da nema efekta .sta je najbolje uraditi po tom pitanju

    Odgovori
    • Najbolje je da odvedes psa kod veterinara i moj pas je imao isti problem u pitanju je bio problem sa grlom, morao je da prima inekcije.Veterinar mi je rekao da se kod pasa problem sa grlom odrazava na zglobove,ako se ne leci moze da ode na srce. Najsigurnije je da ga odvedes na pregled.

      Odgovori
  5. Mogu li nesto da vas pitam?Za rodjendan sam dobila stene staro 3 meseca i,posto je zima,drzim je u kuci ali stalno mi pravi dzumbus po parketu i stazi.Kako da je naucim na njen kutak?

    Odgovori
  6. htjela bih samo pohvaliti ovu vrstu psa jer jako su veliki prijatelji i jako su dobri,ne bih svoju retriverku mjenjala za ništa………..međutim zanima me jedna stvar…….ovako ona je stara oko 3,5 godine i sad bismo htijeli njezin pomladak pa me zanima kako da znamo da je pravo vrijeme i po čemu mogu procijeniti kada se tjera?hvala unaprijed.

    S štovanjem!

    Ivana

    Odgovori
  7. Imam i ja zlatnog retrivera, star je oko 9 meseci. Do sada nisam nikada vezivao psa, ali ovog moram. Uništi je svo manje drveće i cveće u dvorištu. I pored kostiju, stalno nešto gricka, pa je krenuo da jede vinovu lozu i kivi, i od sada je na lancu. Imao sam bernendinca i šarplaninku, ali zajedno za 20 godina nisu napravili štetu koliko ovaj za par meseci. Žao mi je da držim psa na lancu, ali ne znam šta drugo da radim. Ima li neko bolji predlog.

    Odgovori
    • molim te napravi mu boks i povremeno ga puštaj i igraj se sa njim to su psi koji su jako razigrani i zahvalni…..ali nemoj ga držati na lancu jer će uginuti od tuge…..oni su poput male dijece,vole se igrati i ako si dobar prema njima vrate ti to višestruko…….:)

      Odgovori
  8. Zoka druze nije to nista strasno imao sam isti proble to je boles takozvana rahitis trebas otici do veterinara i reci mu sta je problem moj cuko je dobio cetiri inekcije i problem se rijesio moze pomoci od jedne terapije ili vise hinj al se oporave sigurno haj pa javi sta je bilo

    Odgovori
  9. Zdravo!Trebam da dobijem stene zlatnog retrivera i moracu sam da ga izvodim molio bih vas da mi odgovorite na pitanje:Koliko puta trebam da izvodim psa napolje jer zivim u stanu i kako da ga naucim da da cu da ga izvedem ujutru i navece?Hvala u naprijed.

    Odgovori
  10. Zdravo!Dobijam stene zlatnog retrivera i molio bih vas da mi odgovorite na ova dva pitanja:Koliko cu puta morati da ga izvodim napolje dnevno posto zivim u kuci i kako da ga naucim da zna da cu da ga izvodim ujutru i navece ako je to uopste moguce.Molim za odgovore hvala unapred!!!

    Odgovori

Leave a Comment