Poslušnost u šetnji bez povodca

Pogledajte kratak vido klip pasa u realnoj situaciji šetnje na otvorenom bez povodca. U pitanju je par retrivera. Posebno je interesantno koliko su zlatni retriveri posvećeni svom gospodaru i uopšte se međusobno ne dekocentrišu i zamajavaju 🙂

Od komandi ovde se vide osnovne poput: Stani!, Dođi!, Sedi!, Lezi!, Trči!…

Zlatni retriver u punom sjaju 🙂

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=u–vEB6Hqos]

16 thoughts on “Poslušnost u šetnji bez povodca”

  1. Nemam uslova ,ali ako bih birala psa onda je to sigurno zlatni retriver;prosto mislim da svaki čovek bira psa prema svom nekom ,,sklopu,, .To često i pomislim kada viidim ljude koji šetaju pse.No, žao mi je što neću sebi ovu želju ispuniti ali mi je drago da postoji blog na koji ću po nešto naučiti… jer ko zna ,možda jednoga dana … Pozdrav !

    Odgovori
  2. Kupila sam stene zlatnog retrivera od 3 mjeseca.Po cjeli dan bi samo lezao i spavao i mogao bi jesti koliko hoces.Na povodcu ide 2m i ukopa se i nece dalje u pocetku je palilo kada uzmem hranu i pokazem mu.Ali sad kada mu stavim povodac ukopa se i nece cak ni da krene, ako slucajno krene onda samo ide gdje on oce, pokusavala sam da ga korigujem i reknem ne i malo povucem povodac ali nista.Ako neko zna u cemu grijesim ili kako da hoda samnom na povodcu neka se javi bila bi mu zahvalna.
    P.S.:Citala sam na nekim forumima o tome kako hodati sa njim na povodcu ali nista, pokusavala sam kao sto pise da treba voditi ga uz lijevu nogu ali nista.

    Odgovori
    • Bitno je da li Vam je pas u stanu ili u dvoristu. Ako je u stanu svaki put pre nego sto krenete u setnju stavite mu povodac da bi pas znao da izlazite. Nikako nemojte da ga prvo izvedete, pa onda dok je slobodan da mu stavljate povodac.

      Odgovori
    • Šetnja za psa treba da bude prijatna i ugodna aktivnost. Zato je preporuka da ga nagradite kada učini ono što vi želite (ide u pravom pravcu, ne vuče povodac…). Nakon što shvati šta od ponašanja donosi nagradu on će se samo tako ponašati (ići uz nogu, neće vući, slušaće vaše sugestije).

      Odgovori
  3. imam stene zlatnog retrivera staro 2 mjeseca vec par dana vjezbamo komandu dodji i odlicno nam ide… problem nam je sto ogrlicu stalno pokusava skinuti i kad idemo u setnju grize povodac i trckara ispred mene, i skace! ne znam kako daga oducim od skakanja! kad ga pozovem da dodje on mi dotrci i kad mu hocu dati nagradu isto pocne skakati.. nadamse da imate koji savjet za mene jer mi je to prvi pas pa su svi savjeti dobrodosli! 🙂

    Odgovori
  4. Imam zlatnog retrivera starog 4 meseca… Dobio sam ga na poklon bez ikakvog placanja. Imam uslover za njega, cuvam ga napolju u boksu i kucici. Suvo je i toplo a i boks je poprilicno veliki. Stalno ga pustam da se igra i zaista je neumoljiv, obozava da trci, i meni nista od toga ne smeta. Ali kad hocu da ga nahranim on pocne da skace na mene i neda mi da spusim posudu sa hranom. Kada pocnem da spustam on krece vilicom ka njoj. Strah me je da me ne igrize, pa ga ja zavaram jednim komadom hleba da bih mogao da spustim ovo. Molim vas da mi neko da neki savet kako da resim ovaj problem.. Vasa pomoc bi mi puno znacila. Hvala unapred. 🙂

    Odgovori
  5. Pozdrav, evo i jedno pitanje od mene. Imam zlatnog retrivera starog 2 ipo mjeseca i jos ga drzim u kuci i imam dva problema sa njim. Prvo gricka djecu vjerovatno je to za njea igra ali djeca ne mogu slobodno setati od njega. I drugo bez ikakvog reda piski i kaki po kuci. Kako da ga naucim da to st radi ne treba da radi???

    Odgovori
  6. U pitanju je stene od tri meseca..Nikako mi ne uspeva da ga naucim da mi da sapu…Probao sam sa granulama da ga nagradjujem ali ne vredi. Kad mu trazim sapu, ispruzim mu ruku , a on mi ili lize ruku ili gricka 😀 Jel moze neki savet???

    Odgovori
  7. Imam zlatnog retrivera ima cetiri meseca zenka je kad je stavim na povodac ona strasno vuce.Dali mi mozete dati neki savet kako da je naucim da ne vuce?

    Odgovori

Leave a Comment