Držati zlatnog retrivera u stanu nije nikakav problem ukoliko redovno izvodite psa. Po svojoj prirodi oni su srednje aktivni psi u zatvorenom prostoru (stanu) bitno je da pas ima svoj tačno određen kutak. Naravno, retriver će se najbolje osećati na otvorenom , u dvorištu srednje veličine tako da je generalna preporuka da ukoliko imate dvorište obezbedite kvalitetan boks i smeštaj za psa. Tada će se on razviti u hitrog, veselog i potpuno srećnog ljubimca.

Zlatni retriver traži svakodnevno izvođenje u aktivne i duge šetnje, istrčavanja osrednjeg inteziteta ili možda u nešto jača istrčavanja dok vi vozite bicikl. U svakom slučaju postarajte se da se pas kreće pored ili iza vas. Ovo je vrlo bitno jer na taj način postavljate sopstveni autoritet nad psom. On će vama kao vođi verovati i u svakom trenutku će znati da je njegov gospodar čovek. Psi imaju urođeni instikt da prate i slušaju vođu i upravo je to efekat koji vi želite da postignete.

Želite da se igrate sa psom dok ste na otvorenom? Ponesite tenisku lopticu ili neki rekvizit poput gumene koske i provedite sate u igri. Jedno je sigurno, redovnim izvođenjem i učestalim aktivnostima sprečavate da imate hiperaktivnog psa u stanu.